History Matters

Wil je ons verhaal horen over de ontwikkeling van Rotterdam? In deze route zetten we de verhalen over de koloniale geschiedenis centraal. We nemen je mee langs historische plekken uit de 17e en 18e eeuw en langs modernere gebouwen uit de 19e en 20e eeuw. Welkom in Rotterdam anno nu.

In deze wandeling door Rotterdam gaan we op zoek naar sporen van koloniale en slavernijgeschiedenis. Gidsen Dewi Reijs, Wim Reijnierse en Nyanga Weder brengen je langs 30 plekken.  De gidsen vertellen niet het verhaal van de rijken en de zeehelden, die in de overlevering vaak al veel aandacht krijgen. Je hoort tijdens deze route juist een meerstemmig verhaal.

Tijdens deze wandeling ontmoeten we de sporen van sociale ontwikkeling, strijd en bevrijding. Zo maak je stap voor stap kennis met de geschiedenis van de stad en de verschillende manieren waarop Rotterdammers denken over de erfenis van het koloniale slavernijverleden.

Met medewerking van burgemeester Ahmed Aboutaleb en stadsdichter Dean Bowen. Een initiatief van stichting Gedeeld Verleden Gezamelijke Toekomst.

Dewi Reijs, Wim Reijnierse en Nayanga Weder

Dewi Reijs (actrice en founder van Buddy Film Foundation), Wim Reijnierse (projectmanager) en Nyanga Weder (cultureel ondernemer),

13 KM
152 min
35

Download de gratis app!

Start de route van jouw keuze en beleef de stad aan de hand van een local.

Download de app via Mobile

Start de route van jouw keuze en beleef de stad aan de hand van een local.

Volg Rotterdam Routes ook op: