Op stap met Ernest van der Kwast

Rotterdam Routes lanceert weer een nieuwe route. Dit keer word je meegenomen door Ernest van der Kwast langs een aantal geweldige galerieën en bijzondere kunstwerken in de openbare ruimte. Ook is er onderweg alle ruimte voor koffie, taart of bezoek aan een modeontwerper. Onderweg trakteren we je op twee gedichten van stadsdichters. De deelnemer bepaalt zelf het moment, het startpunt en lengte van de route, want de route is geheel digitaal en dus ook coronaproof.

De hele stad is een museum!

Initiatiefnemer van deze route is Wibo van Gennip (van stichting Rust in de Reuring –  in de reuring van alledag momenten van rust creëren). Hij vond het tijd (samen met mede-inspirator Maurice Nio) voor een route waarin de stadse schoonheid zich van haar beste kant zou laten zien. Zoals Van Gennip aangeeft:  ‘Eigenlijk is de hele stad een toegankelijk mooi museum vol schoonheid’. Daarbij vond hij het vooral belangrijk dat de route voor iedereen interessant maar ook laagdrempelig moest blijven. De gastvrijheid en de persoonlijke benadering van de galeriehouders helpen daarbij. Met lekkere koffie onderweg leverde dat een totaalbeleving. Met auteur, columnist, presentator en gelegenheidstourguide Ernest van der Kwast als kers op de taart!

Genoeg te zien

De route loopt via de Mathenesserlaan, Nieuwe Binnenweg naar de Westersingel en het Rijnhoutplein.  Onderweg komen we langs 19 galeries, modeateliers en stadse pracht. Zoals onder andere de galeries MAMA,  Contour, Tent, Zerp, Frank Taal en Cokkie Snoei, modeateliers Van der Vlies en Koers, Joline Jolink en staan we even stil in het Museumpark. De deelnemende galeries hebben een open window naar de straat! Toegankelijker kan het niet.