Street Art voor jong en oud!

Ouderen en jongeren op pad met de Street Art Route

Op woensdag 23 juni zijn 16 jongeren op pad gegaan met een oudere tijdens de street art-wandeling ‘Tussen Kunst & Ontmoeting’. Een groot deel van deze wandeling kwam langs street arts uit onze Street Art route. Veel ouderen bij UVV willen graag een dagje erop uit nu de harde lockdown voorbij is. Dit is alleen niet altijd mogelijk omdat ze een klein netwerk hebben of slecht ter been zijn. Speciaal voor hen was deze middag georganiseerd. Samen met een jongere vrijwilliger legden zij – te voet of per rolstoel – een kunstroute af door het centrum van Rotterdam.

Indrukwekkende muurschilderijen; een mocktail drinken op het terras; vastgelegd worden op een polaroid. Onderweg was er van alles te beleven. Ook konden de duo’s elkaar een compliment geven. Door Lotje Vos van Studio Komt Goed werd dit in prachtige letters vastgelegd op een van de kaarten die ze speciaal voor dit evenement heeft geïllustreerd. De dag werd afgesloten met een echt Rotterdams patatje bij Bram Ladage.

Mevrouw Vellinga (81) heeft een dag gehad om niet snel te vergeten: ‘’Dit was mijn eerste uitstapje sinds Corona en ik heb er zo van genoten. We hebben het heel gezellig gehad met elkaar en mooie dingen gezien. Binnenkort spreken we weer met elkaar af en dan gaan we gezellig shoppen.’’

Ook voor Moisha (21) was deze dag bijzonder, over haar ontmoeting mevrouw Kooistra (72) zegt ze: “Het was alsof ik de oudere versie van mezelf heb ontmoet. We denken over veel dingen hetzelfde en voeren allebei graag diepe gesprekken dus dat kwam mooi uit.’’

Met deze actie heeft Rotterdamse Helden, in samenwerking met Rotterdam Routes en lokale horeca, jongeren heel laagdrempelig laten ervaren hoe leuk het is om iets voor iemand anders te betekenen.

Rotterdamse Helden is een initiatief van UVV speciaal voor jongeren van 14 t/m 27 jaar. Dit project maakt onderdeel uit van MDT (maatschappelijke diensttijd). Met MDT krijgen jongeren de kans om iets te doen voor een ander en daar zelf ook veel van te leren.

==================================================

Fotocredits: De Vormbrouwers