Start meteen en download de app!

Erasmusroute

De Erasmusroute neemt je mee door Rotterdam en laat je allerlei dingen zien die herinneren aan de bekende filosoof Desiderius Erasmus.

Bekijk deze route

Het Nieuwe Maasparcours

Ontdek Rotterdam-Noord en Zuid langs de Nieuwe Maas. Jan Oudenaarden neemt je mee naar plekken langs belangrijkste levensader van onze stad. Loop, ren of fiets het 28 kilometer lange Maasparcours.

Bekijk deze route

Street Art Route 2

Peter van der Helm laat in deze route zijn passie zien: street art. Door de jaren heen heeft Peter zich hard gemaakt voor de acceptatie van street art. Er ontstaan steeds meer murals en Peter laat je deze graag zien.

Bekijk deze route

Street Art Route ”Make it Happen”

Street artist Judith de Leeuw laat je kennismaken met street art. Ze brengt je naar de indrukwekkendste street art van Rotterdam. Laat je meenemen en ontdek alle mooie werken.

Bekijk deze route

Hugh Maaskant route

Ontdek de Rotterdamse architectuur van Hugh Maaskant in zijn grootsheid en artistiek talent.

Bekijk deze route

Cas Oorthuysroute

Ontdek het Rotterdam van toen en nu aan de hand van het iconische werk van fotograaf Cas Oorthuys.

Bekijk deze route

De Rotterdamse Dakenroute

Wil je de stad eens vanuit een compleet ander perspectief zien? Ontdek dan nu wat er allemaal gebeurt op de Rotterdamse daken.

Bekijk deze route

Kunst & Poëzie route

Met de Kunst en Poëzie route ontdek je de verhalen achter de vele beelden die Rotterdam rijk is.

Bekijk deze route

Fietsroute Rotterdam

Rotterdam per fiets verkennen? Dat kan met deze route! Onderweg vertellen twaalf Rotterdammers je hun verhalen over de stad.

Bekijk deze route

Kinderroute

Wat hebben een potlood, een bijenkorf en een fluitketel met elkaar gemeen? Ontdek het in deze route voor én door kinderen.

Bekijk deze route

Creatief Noord

De naam zegt het al, in het Oude Noorden vind je het Rotterdam van vroeger. Maar er zijn ook de meest creatieve ondernemingen te vinden. Roos Roffa laat deze aan je zien.

Bekijk deze route

Studentenroute

Je studententijd doorbrengen in Rotterdam, waar ga je dan heen? Deze route brengt je langs plekken waar het goed toeven is voor studenten.

Bekijk deze route

Jazzroute

“Voor het eerst in Nederland! Jazz!”, zo luidt een Rotterdams theateraffiche uit 1919. Maar ook vandaag de dag speelt jazz nog een grote rol in de stad.

Bekijk deze route

Burgemeesterroute

Burgemeester Aboutaleb laat je zijn wereldstad zien aan de hand van een eigen route. Van de moderne architectuur tot de wereldse havens en de indrukwekkende skyline.

Bekijk deze route

Wederopbouwroute

Deze route voert je langs de plekken die de wederopbouw van de stad markeren. Je ziet de resultaten van 75 jaar wederopbouw.

Bekijk deze route

Brandgrensroute

Vooroorlogse en moderne stadsdelen wisselen elkaar in Rotterdam snel af. Dit herinnert aan het bombardement van 14 mei 1940, dat centraal staat in deze route.

Bekijk deze route

Havenroute

De haven wordt ook wel de poort van Rotterdam genoemd. Ontdek met deze route de oorsprong van de stad als havenstad.

Bekijk deze route

Oud & Nieuw Rotterdam

Deze route verbindt de geschiedenis met het hier en nu. Ontdek archeologische vondsten, historische gebouwen en trendy vintage winkels.

Bekijk deze route

Echt Rotterdams

Rotterdam, stad van contrasten. Kleurige straten met winkeltjes afgewisseld met donkere stegen. Met Echt Rotterdams ontdek je de voor- en achterkant van de stad.

Bekijk deze route

Natuurlijk Rotterdam

Ontdek de groene kant van Rotterdam. Volg de groene loper dwars door het centrum langs bijzondere bomen, oude parken en stadsnatuur.

Bekijk deze route

Rotterdamse Iconen

Ontdek grote Rotterdammers uit het verleden en heden aan de hand van straten, gebouwen & standbeelden door de stad.

Bekijk deze route

Start meteen en download de app!