Rottemerenroute

In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte is aangelegd. Een historisch moment waardoor Rotterdam is ontstaan.

Ter gelegenheid van het jubileum is er een prachtige fietsroute gemaakt. Met als thema: Natuur beleven in de Rottemeren. Met de fiets word je door de mooiste natuurgebieden geleid en valt er veel te ontdekken.

Het veenriviertje de Rotte slingert vanaf de bron in Moerkapelle via recreatiegebied Rottemeren naar het stadshart van Rotterdam. Er valt veel te genieten langs de groene overs van de Rotte. Je ontdekt er bijzondere vogels en bloemen. Al fietsend door de Rottemeren kom je langs historische pareltjes, zoals het Bleiswijkse Verlaat en de monumentale Molenviergang.

 

Project Biodiversiteit Rottemeren

De uitgave van de route ‘Natuur beleven in de Rottemeren’ is onderdeel van het project Biodiversiteit Rottemeren op basis van een concept van EKOLOGIKA (Eric Kortlandt). Het project Biodiversiteit Rottemeren is tot stand gekomen door bijdragen van Provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Rottemeren en veel vrijwilligersinzet van Natuur- en Vogelwacht Rotta.

26 km
140 min
20

Download de gratis app!

Start de route van jouw keuze en beleef de stad aan de hand van een local.

Download de app via Mobile

Start de route van jouw keuze en beleef de stad aan de hand van een local.

Volg Rotterdam Routes ook op: