Hugh Maaskant route

Rotterdam Routes maakte samen met Michelle Provoost een nieuwe wandelroute geheel in het teken van architect Hugh Maaskant. Deze route neemt je mee langs een aantal van de meest bekende Rotterdamse gebouwen, waaronder Het Groot Handelsgebouw, Industriegebouw en het Hilton. Vanaf 16 november kan jij de architectuur van Maaskant en zijn invloed op Rotterdam leren kennen.  

“Ik ben de grootste architect van Nederland”. Dat was wat Hugh Maaskant, geboren en getogen Rotterdammer, een beetje spottend over zichzelf kon zeggen. Alles aan hem was groot. Hij was dan ook maar liefst 2 meter en 2 centimeter lang. Zijn handen waren anderhalf maal groter dan die van anderen en wanneer hij om een vuurtje werd gevraagd haalde hij uit zijn broekzak een marmeren tafelaansteker. Ook in zijn architectuur was schaalvergroting het sleutelbegrip. Maaskant heeft met een combinatie van artistiek talent, gevoel voor drama én voor zaken tijdens de wederopbouw van Rotterdam een bepalend stempel op de stad gedrukt.

De route is vanaf 16 november live en te downloaden via de gratis app.

Michelle Provoost

Architectuurhistoricus gespecialiseerd in stadsplanningsgeschiedenis, naoorlogse architectuur en hedendaagse stedelijke ontwikkeling

5.6 KM
90 min
13 spots

Download de gratis app!

Start de route van jouw keuze en beleef de stad aan de hand van een local.

Download de app via Mobile

Start de route van jouw keuze en beleef de stad aan de hand van een local.

Volg Rotterdam Routes ook op: