Coolhaveneiland

Rotterdamser dan dit krijg je het nergens. In de wijk Coolhaveneiland zijn alle contrasten van de grote stad verenigd: Rijk – arm, lelijk – gelikt, afgeragd – opgepoetst, monumentaal – industrieel. In een typisch Rotterdams decor van beton en water, onder toeziend oog van ontelbare meeuwen, maak je kennis met een echte grote-stads-wijk met echte grote-stads-mensen met grote-stads-problemen en grote-stads-kansen.

Coolhaveneiland ligt tussen de Euromast en Historisch Delfshaven: een wijk die voor de havenstad gebouwd werd, met zeevaartscholen, pensions en kroegen. De geschiedenis gaat terug tot de Middeleeuwen en de tijd van de VOC. En de toekomst… Die ontwikkelt zich waar je bij staat. En dat is best spannend. Blijven de contrasten bestaan of worden ze weggepoetst?

De route is gemaakt en geschreven door Ferrie Weeda. Hij is geboren en opgegroeid op Coolhaveneiland, en woont er al bijna zijn hele leven. De geschiedenis van de wijk is dus ook zijn eigen geschiedenis en familiegeschiedenis. In deze route met een persoonlijke noot legt hij uit wat zijn buurt zo bijzonder maakt.

Ferrie Weeda

Geboren en opgegroeid in Delfshaven, historicus, stadsgids en journalist

4 km
70 min
21

Download de gratis app!

Start de route van jouw keuze en beleef de stad aan de hand van een local.

Download de app via Mobile

Start de route van jouw keuze en beleef de stad aan de hand van een local.

Volg Rotterdam Routes ook op: