Ook Rotterdam Routes viert de stad!

Tijdens de feestelijke kick-off van de culturele manifestatie ‘Rotterdam viert de stad!’ zijn er drie nieuwe routes gelanceerd. Ter ere van deze manifestatie, die geheel in het teken staat van 75 jaar wederopbouw, hebben we deze routes ontwikkeld om de veelzijdige en levendige stad met dito inwoners te vieren.

We hebben een fiets, wandel- en kinderroute toegevoegd. Leuk nieuws, want niet eerder werd er gefietst met de routeapp en het is de eerste keer dat er een wandelroute speciaal voor en door kinderen is ontwikkeld.

De routes voeren je langs kenmerkende gebouwen en plekken in de stad en er wordt stil gestaan bij de markante wederopbouwgebouwen die de stad rijk is. Tot en met 31 juli zijn daarop laserprojecties te bezichtigen, de zogenaamde ‘Head Lights’. De verhalen en de routes geven je een goed beeld van hoe de stad zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een veelzijdige en levendige stad. De wandelroute en fietsroute duren ongeveer anderhalf tot twee uur. Met de fietsroute wijk je ook uit naar de verschillende wijken buiten het centrum.

De kinderroute is tot stand gekomen in samenwerking met jeugdtijdschrift BoekieBoekie. Kinderen vertellen hoe het is om in een grote stad als Rotterdam te wonen. Hun verhalen worden afgewisseld met leuke feitjes en weetjes over de stad. De route bestaat uit vier etappes van ieder ongeveer een uur en zijn afzonderlijk van elkaar te lopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles te lopen of het openbaar vervoer te pakken naar een volgende etappe.

De nieuwe routes zijn nu beschikbaar in de app!