Lancering de Rotterdamse Dakenroute

Rotterdam heeft 14,5 miljoen m² lege platte daken, waarvan 1 miljoen m² in het centrum. En voor de stad van de toekomst is het nodig die te benutten. Anno 2017 wonen er namelijk circa 40.000 mensen in het centrum van Rotterdam – maar in 2030 zullen dat er naar verwachting zo’n 60.000 zijn. Om iedereen onderdak te bieden worden steeds meer lege plekken in het centrum volgebouwd. De functies die hierdoor op straatniveau verdwijnen, moeten een plek krijgen op de daken. Zo wordt er regenwater opgevangen en energie opgewekt, maar worden er ook daktuinen gelegd en woningen en rooftop bars gemaakt. De afgelopen jaren zijn er al heel wat prachtige initiatieven voor dakgebruik gerealiseerd, zoals de baanbrekende DakAkker op het Schieblock, een cocktailbar op het dak van het Groot Handelsgebouw, en het nieuwe Luchtpark op het dak van de Hofbogen.

Met de Dakenroute neemt Esther Wienese, auteur van Het Rotterdamse Dakenboek, je mee langs een aantal letterlijke hoogtepunten in de stad. Waar mogelijk ga je het dak op.

De Rotterdamse Dakenroute is sinds 1 juni 2018 gratis beschikbaar in de app Rotterdam Routes (iOS en Android).

Deze route is mede mogelijk gemaakt door Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, Thornico Building, Rotterdam Festivals, Bureau Binnenstad van de Gemeente Rotterdam, Zoontjens, Vestia en Hofbogen B.V.