Het dak op met de nieuwe Rotterdamse Dakenroute!

Op vrijdag 1 juni 2018 werd De Rotterdamse Dakenroute gelanceerd tijdens de Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen. De route, te downloaden via gratis app Rotterdam Routes, leidt je langs een aantal prachtige initiatieven voor het gebruik van de Rotterdamse daken, zoals de baanbrekende DakAkker op het Schieblock, een cocktailbar op het dak van het Groot Handelsgebouw, en het nieuwe Luchtpark op het dak van de Hofbogen. Download de route en ontdek het bruisende Rotterdamse daklandschap!

Deze daken mag je niet missen!

Luchtpark Hofbogen. Het dak van station Hofplein is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland, verborgen achter de gele Luchtsingel. In de afgelopen jaren hebben er verschillende evenementen plaatsgevonden, zoals silent roof cinema Roffa Mon Amour, RYPP Wijnfestival en Motel Mozaique. Het dak is onlangs omgedoopt tot Luchtpark Hofbogen.

De DakAkker. De DakAkker ligt op het dak van het Schieblock. In 2017 werd dit dak verkozen tot ‘Het beste dak van Nederland’, en terecht! Het is het eerste oogstbare dak van Nederland. Er worden groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden verbouwd. De kleurrijke oogst wordt geserveerd in het dakrestaurant Op Het Dak. Er is ook een speciaal ‘Slimdak’ voor innovatieve regenwateropvang.

 

Het Rotterdamse Dakenboek en de Rotterdamse Dakendagen

De Rotterdamse Dakenroute is gebaseerd op ‘Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad’ van Esther Wienese. Zij heeft tevens de Dakenroute ingesproken. De lancering van de route vond plaats op de Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen op 1 juni 2018. Dit gebeurde gelijktijdig met het verschijnen van de Engelstalige versie van Het Rotterdamse Dakenboek: Rotterdam Rooftops, taking resilience to a higher level. Tijdens de Dakendagen en alle zaterdagen in juni nam Esther geïnteresseerden ‘live’ mee de daken op. Een tour met Esther is te boeken via insiderotterdam.com.


Deze route is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Bureau Binnenstad van de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, Thornico Building, Zoontjens en Hofbogen B.V.

De route is tevens onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand, van 1 tot en met 30 juni 2018. Bekijk het volledige en meest actuele programma op rotterdamarchitectuurmaand.nl.