Burgemeesterroute nu ook in het Chinees beschikbaar

Rotterdam kent een grote Chinese gemeenschap en ook trekt de havenstad ieder jaar weer meer Chinese toeristen aan. Om hen de mooiste plekjes van de stad te kunnen laten zien, biedt Rotterdam Routes vanaf nu ook routes in het Chinees aan.

Nederland is een populaire bestemming voor Chinese toeristen. Het afgelopen jaar brachten 300.000 Chinezen een vakantie door in ons land. Voor Rotterdam is dit zelfs de snelst groeiende groep toeristen. Een belangrijke toeristische trekpleister is de West-Kruiskade, oftewel ’Chinatown’. Het vormt de basis van de grote en hechte Chinese gemeenschap in Rotterdam, met tal van Chinese supermarkten, giftshops en restaurants.

Meer dan genoeg redenen voor Rotterdam Routes om een aantal van de routes naar het Mandarijn te vertalen. Als eerste is het de beurt aan de Burgemeesterroute. Deze route neemt je mee langs alle favoriete plekken van burgemeester Aboutaleb.

Op 6 februari, tijdens de aftrap van het Chinees Nieuwjaar in het Wijkpark Oude Westen, lanceerde de burgemeester zelf de Chinese route. In de loop van 2016 volgen meer routes in het Chinees.