27 jun 2018

Rotterdam door de lens van Cas Oorthuys

Na de Rotterdamse Dakenroute komt er dit jaar een tweede nieuwe route beschikbaar! In samenwerking met het Nederlands Fotomuseum presenteren wij een route geheel in het teken van iconisch fotograaf Cas Oorthuys (1908 – 1975). Aanleiding is de overzichtstentoonstelling Dit is Cas. Vintage fotografie van Cas Oorthuys, die op 15 september opent.

Lees verder

31 mei 2018

Het dak op met de nieuwe Rotterdamse Dakenroute!

Op vrijdag 1 juni wordt De Rotterdamse Dakenroute gelanceerd tijdens de Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen. De route, te downloaden via gratis app Rotterdam Routes, leidt je langs een aantal prachtige initiatieven voor het gebruik van de Rotterdamse daken, zoals de baanbrekende DakAkker op het Schieblock, een cocktailbar op het dak van het Groot Handelsgebouw, en het nieuwe Luchtpark op het dak van de Hofbogen. Download de route en ontdek het bruisende Rotterdamse daklandschap!

Lees verder

09 mei 2018

Nieuwe route op stapel!

Er komt weer een nieuwe Rotterdamse Route aan! Met de gratis app Rotterdam Routes kon je eerder al door de havens struinen, de wederopbouw van de stad navolgen, of Rotterdam door de ogen van studenten zien. En nu komt daar per 1 juni de Rotterdamse Dakenroute bij!

Lees verder

03 jan 2017

Rotterdam Routes nu ook in het Chinees

De gids in de oren, een interactieve map van de stad, een evenementenkalender en een social media-functie. De Chinees kan nu samen met de Rotterdammer de bruisende Maasstad ontdekken.

Lees verder

16 aug 2016

Walk’in Rotterdam zoekt verhalenvertellers

Zit jij vol met Rotterdamse verhalen, anekdotes en weetjes? Loop dan mee met het gratis evenement Walk’in Rotterdam op 17 september! Samen verkennen we de voor- en achterkant van het Lijnbaangebied en de Pannekoekstraat.

Lees verder

31 mrt 2016

Lancering nieuwe Kunst en Poëzie route

Donderdag 7 april is het alweer tijd voor een nieuwe route in de app! Dit keer lanceren we een Kunst en Poëzie route langs de wederopbouwkunstwerken in de stad.

Lees verder

21 mrt 2016

Ook Rotterdam Routes viert de stad!

Tijdens de feestelijke kick-off van de culturele manifestatie ‘Rotterdam viert de stad!’ hebben we gisteren drie nieuwe routes gelanceerd. Ter ere van deze manifestatie, die geheel in het teken staat van 75 jaar wederopbouw, hebben we deze routes ontwikkeld om de veelzijdige en levendige stad met dito inwoners te vieren.

Lees verder

24 feb 2016

Nieuwe routes Rotterdam viert de Stad!

Op 20 maart 2016 gaat de buitententoonstelling van Rotterdam viert de Stad! van start. Verschillende wederopbouwgebouwen in de stad krijgen tot eind juli letterlijk een gezicht door middel van laserprojecties.

Lees verder

02 feb 2016

Burgemeesterroute nu ook in het Chinees beschikbaar

Rotterdam kent een grote Chinese gemeenschap en ook trekt de havenstad ieder jaar weer meer Chinese toeristen aan. Om hen de mooiste plekjes van de stad te kunnen laten zien, biedt Rotterdam Routes vanaf nu ook routes in het Chinees aan.

Lees verder

Start meteen en download de app!

Volg Rotterdam Routes ook op: