16 Aug 2016

Walk’in Rotterdam zoekt verhalenvertellers

Zit jij vol met Rotterdamse verhalen, anekdotes en weetjes? Loop dan mee met het gratis evenement Walk’in Rotterdam op 17 september! Samen verkennen we de voor- en achterkant van het Lijnbaangebied en de Pannekoekstraat.

Lees verder

31 Mar 2016

Lancering nieuwe Kunst en Poëzie route

Donderdag 7 april is het alweer tijd voor een nieuwe route in de app! Dit keer lanceren we een Kunst en Poëzie route langs de wederopbouwkunstwerken in de stad.

Lees verder

21 Mar 2016

Ook Rotterdam Routes viert de stad!

Tijdens de feestelijke kick-off van de culturele manifestatie ‘Rotterdam viert de stad!’ hebben we gisteren drie nieuwe routes gelanceerd. Ter ere van deze manifestatie, die geheel in het teken staat van 75 jaar wederopbouw, hebben we deze routes ontwikkeld om de veelzijdige en levendige stad met dito inwoners te vieren.

Lees verder

24 Feb 2016

Nieuwe routes Rotterdam viert de Stad!

Op 20 maart 2016 gaat de buitententoonstelling van Rotterdam viert de Stad! van start. Verschillende wederopbouwgebouwen in de stad krijgen tot eind juli letterlijk een gezicht door middel van laserprojecties.

Lees verder

02 Feb 2016

Burgemeesterroute nu ook in het Chinees beschikbaar

Rotterdam kent een grote Chinese gemeenschap en ook trekt de havenstad ieder jaar weer meer Chinese toeristen aan. Om hen de mooiste plekjes van de stad te kunnen laten zien, biedt Rotterdam Routes vanaf nu ook routes in het Chinees aan.

Lees verder

19 Dec 2015

Rotterdam Routes viert de stad!

Rotterdam viert de stad! herdenkt 75 jaar wederopbouw en vertelt de verhalen van de mensen die de stad hebben gemaakt, maken en zullen maken.

Lees verder

23 Nov 2015

Nieuwe Kunst en Poëzie route

Midden door Rotterdam loopt een ketting van beelden, die allemaal hun eigen verhaal hebben. Het bombardement van 14 mei 1940 verwoestte de stad, maar creëerde ook een leeg canvas voor kunstenaars. Door middel van beelden vertellen zij het verhaal van de stad. Met de nieuwe Kunst en Poëzie route ontdek je dit verhaal.

Lees verder

02 Nov 2015

Win kaartjes voor de filmweek vijf jaar LantarenVenster

LantarenVenster bestaat al weer vijf jaar op hun huidige stek op de Wilhelminapier. Van 2 tot en met 6 november wordt dit gevierd met een feestelijke filmweek.

Lees verder

28 Sep 2015

Blog – Creatieve ondernemers in Noord

Rotterdamse wijken hebben allemaal hun eigen specifieke karakter. Het ruige Katendrecht, het artistieke Witte de With kwartier en de moderne Kop van Zuid. De nieuwste route van Rotterdam Routes brengt je naar misschien wel de meest creatieve buurt van de stad: het Oude Noorden.

Lees verder

Start meteen en download de app!

Volg Rotterdam Routes ook op: